Sustainable Travel Finland

Santa Claus Reindeer Oy ja sen sisaryhtiöt Joulumuorin talo ja Lapland Restaurant Kotahovi osallistuvat hankkeeseen nimeltä Sustainable Travel Finland. Tämä hanke tukee suomalaisia matkailuyrityksiä, jotka haluavat muuttaa toimintaansa kestävämmäksi, ja sitä kautta toimia Suomen matkailun kestävän kehityksen hyväksi. Hankkeen eri vaiheet auttavat yrityksiä kehittämään toimintansa osa-alueita vähitellen.

Olemme olleet mukana hankkeessa keväästä 2020 asti. Sitoutuminen hankkeen arvoihin ja tavoitteisiin oli helppoa, sillä haluamme paitsi toimia ekologisesti, myös edistää lappilaisten perinteiden säilymistä. Siksi ensisijaiset päämäärämme ovat kausittaisten ja paikallisten ainesosien käytön lisääminen ravintoloissamme, sekä toimintamme kehittäminen ekologisemmaksi ruoanvalmistuksen lisäksi myös vedenkulutuksen, kierrätyksen, sähkönkulutuksen ja lämmityksen suhteen.

Olemme myös huomioineet ekologisuuden kaikessa rakentamisessa: rakennusmateriaaleina on käytetty mm. paikallista hirttä, paperimassaa lämpöeristeenä ja kasviperäisiä materiaaleja seinien tiivisteissä.

Meille kestävä matkailu ei kuitenkaan ole ainoastaan ekologisuutta: haluamme myös säilyttää ja elävöittää paikallista kulttuuriperintöä, kuten lappilaista poronhoito- ja ruokakulttuuria sekä muita lappilaisperinteitä.