Sustainable Travel Finland

Santa Claus Reindeer Oy ja sen sisaryhtiöt Joulumuorin talo ja Lapland Restaurant Kotahovi osallistuvat uuteen hankkeeseen nimeltä Sustainable Travel Finland. Hankkeen tavoitteena on kehittää Suomen matkailua kestävämmäksi ja ekologisemmaksi kannustamalla ja tukemalla yrityksiä. Hankkeen tavoitteena on tukea yrityksiä muuttamaan toimintaansa vähitellen hankkeen luomien vaiheiden avulla.

Olemme aloittaneet hankkeemme melko vasta, keväällä 2020, kun teimme sitoumuksen osallistua hankkeeseen, ja kehittää toimintaamme kestävämmäksi. Ensimmäiset päämäärämme ovat kausittaisten ja paikallisten ainesosien käytön lisääminen ravintoloissamme, kierrätysmahdollisuuksien lisääminen ja kehittäminen, sekä toimintamme muuttaminen energiatehokkaammaksi esimerkiksi kokkauksen, vedenkulutuksen, sähkönkulutuksen ja lämmityksen suhteen.

Olemme myös huomioineet ekologisuuden kaikessa rakentamisessa: rakennusmateriaaleina on käytetty mm. paikallista hirttä, paperimassaa lämpöeristeenä ja kasviperäisiä materiaaleja seinien tiivisteissä.

Meille kestävä matkailu ei kuitenkaan ole ainoastaan ekologisuutta. Haluamme myös säilyttää paikallisen kulttuuriperinnön. Näin ollen pyrimme elvyttämään ja säilyttämään lappilaista poronhoitokulttuuria, sekä lappilaista ruokakulttuuria ja muita lappilaisperinteitä.